Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konference 2019

5. 5. 2019

            Letošní konference Spolku celníků ČR se konala v Prostřední Lipce, v bývalé budově Finanční stráže, která dnes slouží, jako školící středisko krajského úřadu Pardubice. Budova, především ubytovací část byla zdařile rekonstruována a Východočeský klub celních veteránů má i nadále možnost ji pro své aktivity využívat.

            Dá se říci, že zasedání bylo rozděleno do třech částí, tedy především pracovní, kulturní a slavnostní. Jednání se zúčastnili předsedové a také hospodáři jednotlivých klubů. Ze současných 9 klubů byli přítomni zástupci 8 klubů. Zástupci Klubu celníků Olomouc se ze služebních důvodů omluvili. Jak vyplývá z již rozeslaného zápisu spolu s usnesením, projednaly se všechny body programu, které byly na pozvánce vyznačeny.

            V polední pauze pak účastníci konference navštívili Východočeský památník celnictví v Králíkách, kde jim kolega Jiří Panuš přiblížil historii vybudování Památníku a také pohovořil o jednotlivých exponátech.

            Nu a v závěru našeho zasedání jsme si připomněli jedno jubileum, a to 80 let našeho kolegy, dlouholetého člena předsednictva Spolku celníků ČR Jiřího Křivky. Byl mu předán malý dárek a dort, který však rozdělil mezi přítomné, a učinil tak sladkou tečku za celým víkendovým zasedáním Spolku celníků ČR.

            V příloze můžete shlédnout pár pořízených fotografií.

 

Náhledy fotografií ze složky 20190413 Konference